Basilikum is
2017-11-07Basilikum is er godt på vej til at blive en moderne klassiker. Isen er frist med et twist af citron og lime, som gør den til en værdig sommerfavorit. Basilikum giver en frisk og krydret smag, som spiller godt sammen med flødeisen. Se opskriften her!
Ingredienser
3⁄4 l Kaffefløde (9 %)
150 g Flormelis
6 Pasteuriserede æggeblommer
3 dl Friske basilikumblade
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Friskpresset limesaft
Fremgangsmåde
1. Hæld kaffefløde og flormelis i en tykbundet gryde.
2. Varm gryden op på svag varme og kog blandingen under omrøring i ca. 1 min.
3. Tag gryden af varmen.
4. Slå æggeblommerne ud i en skål og pisk dem let sammen.
5. Tilsæt 3 dl. af den varme fløde i skålen og pisk sammen.
6. Hæld den varme æggeblanding over i gryden.
7. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring i 30 sekunder til den er blevet lidt tykkere. Blandingen må ikke koge.
8. Køl massen af.
9. Hæld halvdelen af massen i et blenderglas og tilsæt basilikumblade, citronskal og citron- og limesaft.
10. Blend massen sammen ved højeste hastighed i ca. 15 sek.
11. Hæld massen i en bageform af metal på 1 liter og dæk formen til med alufolie.
12. Sæt formen på en plan flade i fryseren i mindst 12 timer. Rør i blandingen 5 gange under frysningen.
Bedømmelse
(4 / 5)
1 har bedømt denne opskrift