Banan muffins med chokoladeknapper
2017-09-26- Ret:Bagværk, Søde sager
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 12 muffins
- Tilberedningstid: 45m
Banan muffins er en af de mest populære muffinstyper overhovedet. Bananen er en fremragende frugt når det kommer til kagebagning, da det er en god måde at få afsat de overmodne frugter i frugtskålen som ingen alligevel gider at spise. Når bananer har nået dette punkt, er der ikke andet for end at bruge dem i en kage 🙂
I denne opskrift på banan muffins har vi desuden tilføjet chokoladeknapper. Dette er ikke obligatorisk, men det smager jo godt…
Ingredienser
1 Stort æg
40 ml Vegetabilsk olie
1⁄2 dl Mælk
3 Modne bananer (mosede)
250 g Mel
125 g Sukker
2 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt
100 g Chokoladeknapper
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Hæld æg, olie, mosede bananer og mælk ud i en stor skål og pisk det grundigt sammen til en homogen dej.
3. I en anden skål blandes mel, sukker, salt, bagepulver og chokoladeknapper. Hæld den våde dej i den tørre blanding og rør indtil det er blandet godt sammen.
4. Sæt 12 papirmuffinsforme i en stor muffinsform af aluminium og fyld dej i til lige under toppen.
5. Bag dine bananmuffins i 20-25 minutter eller til dejen (med undtagelse af chokoladen) ikke længere klæber til en strikkepind når du stikker den ind i kagen.
Bedømmelse
(3.8 / 5)
4 har bedømt denne opskrift