Baked Alaska

2017-11-08

Baked Alaska er en spændende indbagt iskage, som består af en kagebund, is og en sprød bagt marengs udenpå. Iskagen er en spændende dessert oplevelse, som vil skabe glæde hos store og små. Den er nem at lave og kan varieres i uendeligheder efter smag og behag – og hvad du har i fryseren!

Ingredienser

1 Kagebund
1 1⁄2 l Is
12 Æggehvider
700 g Sukker

Fremgangsmåde

1. Skær kagebunden ud, så den har en diameter på 24 cm. Vi anbefaler en tykkelse på ca. 3 cm.

2. Tag isen ud og placer den ovenpå kagebunden i den ønskede form.

3. Pak iskagen ind i husholdningsfilm og stil den i fryseren i ca. 30 min. til isen er helt kold, fast og hård, men bunden ikke frossen.

4. Lav i mellemtiden marengsen. Slå æggehviderne ud i en skål og tilsæt sukker.

5. Varm æggemassen op over vandbad, mens du rører rundt i massen.

6. Rør rundt til alle sukkerkrystaller er forsvundet.

7. Pisk herefter massen til marengs med en elpisker til massen er stiv og afkølet.

8. Tag iskagen ud af fryseren, fjern husholdningsfilmen og placer den på et ildfast fad.

9. Fordel marengsen over iskagen. Du kan lave et dekorativt mønster i marengsen, f.eks. små toppe med en gaffel.

10. Bag marengsen med en gasbrænder til marengsen har fået en gylden overflade.

11. Server straks!

Noter

Hvis du vil bage iskagen i ovnen skal du forvarme din ovn på 250 gr. på grill-funktionen. Efter du har smurt marengs på iskagen sætter du straks kagen i ovnen på det ildfaste fad, og bager iskagen i ca. 4 min. til marengsen har fået gyldne sider.

Det er en klar fordel at have lavet kagebunden på forhånd. Alle slags kagebunde kan bruges, så hvis du har en rest brownie, kanelkage, sandkage eller lignende, kan disse også bruges. Du kan også bruge færdiglavet og/eller hjemmelavet is. Både sorbetis og flødeis fungerer rigtig fint i Baked Alaska.

Som et dekorativ touch kan du drysse frysetørret bærpulver over marengsen efter du har bagt den. Du kan også bygge kagen op i flere lag, evt. med forskellig is.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *