Bagt kartoffel med tun, lime og koriander
2017-11-09Fyldte bagte kartofler kan laves på utallige måder og har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Denne variant med tun, lime og koriander er utrolig let at lave og hvis kartoflen laves i mikroovnen kan man have aftensmad til 2 personer på omkring et kvarter !
Ingredienser
2 Store bagekartofler
1 dåse Tun i vand
1⁄2 Lime
1 hndf Frisk koriander (blade plukkes, stilke hakkes)
1⁄2 Rød peber (valgfri)
1 drys Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
1. Skrub kartoflerne og tør dem af med et stykke køkkenrulle. Prik dem flere gange med en skarp kniv.
2. Bag en kartoffel ad gangen i 6 minutter på fuld effekt (800W) i en mikrobølgeovn. Lad dem hvile i 1-2 minutter før servering. Har du god tid anbefales det dog at lave dem i ovnen. Her skal de gnides med lidt olie og salt og bages ved 200˚C i ca. 75 minutter, eller indtil de er bløde.
3. Mens kartoflerne bages blandes tun, frisk koriander, limesaft og hakket rød peber (valgfri). Åben de færdigbagte kartofler og fyld tunblandingen i dem. Drys med friskkværnet sort peber og server straks!
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift