Lyt til din krop! En rawfoodies bekendelser

SPONSORERET| 0 kommentarer | On : 14. september 2017 | Kategori : Rawfood

Jeg har denne gang valgt at give ordet til Ina Petersen, som jeg har overtalt til at fortælle hendes lærerige historie om “at blive Raw”. Først lidt fakta:

Navn: Ina Petersen
Alder: 23 år

Gennem hele mit liv har jeg lidt af spiseforstyrrelser. I kortere perioder af gangen af en sådan karakter, at det ville kunne defineres som en sygdom.

For nogle måneder siden mistede jeg igen helt lysten til at spise, men opdagede at Raw Food kunne hjælpe mig til et mere normalt forhold til mad.

For 3 måneder siden gik jeg psykisk ned, og jeg kunne intet spise. En veninde introducerede mig da for Raw Food, da hun tænkte, at det måske kunne hjælpe mig.
Jeg synes, at det lød spændende. Tanken om at spise noget sundt, hjalp mig tættere på lysten til mad. Den tunge følelse i kroppen efter et måltid, ville derved også blive erstattet med en let følelse. Om ikke andet var det jo bedre end at sulte. Så jeg prøvede..

Jeg åd frugt og grønt i lange baner. Jeg fik faktisk smag for sagerne. Min succesoplevelse var, at jeg blev friskere af det – jeg blev mere veloplagt og stærkere til at håndtere mine psykiske problemer. Mere end jeg har været, når jeg har spist ”normal” mad.
.. og nej, dette er ikke en billig salgstale fra min side. Jeg kan mærke forskel, jubiii!

Jeg fik følelsen af renhed, og mit fordøjelsessystem har aldrig været bedre. Jeg har ikke haft store problemer med det, men det var heller ikke noget at råbe hurra for. Jeg døjede af og til med ondt i maven og forstoppelse.

Jeg har taget Raw Food til mig som et skridt i retning af en sundere livsstil. Hvor jeg ender, det ved jeg ikke.. Måske som 100 % Raw herhjemme (det er lidt uhøfligt at banke i bordet over mad, man får serveret til selskaber), måske vegetar. Måske en blanding. Det vigtigste for mig er at prøve det på egen krop, før jeg kommer med en bedømmelse.

Husk at vi alle er individer.

Min tilgang til Raw Food

Det er ikke mange, om overhovedet nogen, der forstår at mestre én livsstil til perfektion fra day one. Det er hårdt at skifte livsstil – om det er til det bedre eller dårligere – man vil altid mærke det i form af ubehag i kroppen.

Ønsker du at blive Raw? Så lav ikke den fejl at tro, at du kan blive det over night. Det kræver tilvænning og viden om råvarerne – hvad skal du fx spise for, at du får opfyldt dine næringsbehov. Undersøg og prøv dig frem.. Tag det ikke til dig som var det en religion, hvor der er visse retningslinjer, du skal følge. Tag det til dig som en sundere og renere livsstil. Byt de forarbejdede fødevarer ud – lidt efter lidt. Start eventuelt med at bytte usunde mellemmåltider eller morgen rundstykkerne ud med frugt.
Ét skridt ad gangen.

Det vigtigste jeg tænker på, når du er kommet over tilvænningsperioden, er, Lyt til din krop!
Har du prøvet at gå ned i et supermarked og lade sanserne styre – ikke indkøbslisten? Det er jeg begyndt på, og jeg falder naturligt i staver foran frugt og grønt. Farverne og friskheden. Den forarbejdede mad siger mig ikke så meget mere. Ikke dermed sagt at jeg ikke stadig spiser den af og til.

Får du ikke nok Raw Food, så husk husk HUSK at supplere med andet så du ikke bliver sulten. Som 100 % Raw skal man spise større mængder mad for at få nok næring, det er umuligt at opnå i starten.

Uddan dig

Læs om Raw Food.

Lær fødevarerne at kende.

Skab kontakt til andre Raw interesserede via hjemmesider, facebook sider m.m.

Find ud af hvad der passer lige netop til dig. Det tager tid. Jeg er selv i gang med at bliveklogere på det.

Hvorfor gider jeg? Fordi jeg tydeligt kan mærke en forskel på min krop J

Tak

Tak til min veninde for at have vist mig denne spændende verden med friske råvarer!
Tak til dig for at læse med!

Del denne artikel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *