3 grunde til at lave hjemmelavet pizza
Man fristes måske til at spørge sig selv hvorfor i alverden man skal bruge tid, penge og energi på at lave hjemmelavet pizza, når det i dag er muligt at bestille pizza take away for godt en 50’er og det i øvrigt sjældent tager mere end de klassiske 10 minutter fra bestilling til færdiglavet pizza? Er hjemmelavet pizza i virkeligheden ikke et 1990’er fænomen, der ikke længere har sin berettigelse?
Som ejer af en hjemmeside med fokus på madopskrifter (og dermed hjemmelavet mad) kan jeg naturligvis ikke være mere uenig! Hjemmelavet pizza har i høj sin berettigelse i dagens Danmark. Dette har flere årsager.
1. Du vælger selv dine råvarer
Et stort og efter min mening stigende problem hos langt de fleste pizza restauranter er at råvarekvaliteten desværre er helt i bund med henblik på at holde prisen nede. Det betyder at osten ikke har meget med ost at gøre og at både tomatsauce og pizzabund er fabriksfremstillet. Desuden har kødet ikke meget med kød at gøre – skinken er vandpumpet, kebab’en er et eller andet uidentificerbart farsprodukt og cocktailpølserne mangler skind. Og har du i øvrigt nogensinde prøvet at få en købepizza med hjemmelavet creme fraiche dressing?
Bor man i en af de større byer som Århus, København, Odense eller Aalborg er det muligt at finde bedre take away alternativer, men det er absolut ikke i alle danske byer, at dette er tilfældet.
2. Det er sjovt og udfordrende at lave hjemmelavet pizza!
Tjaa, det synes jeg i hvert fald! Jeg ser en stor udfordring i at lave en perfekt, sprød pizza bund, at blande en tomatsauce, der leder tankerne hen på en lun sommeraften i Italien, at eksperimentere med ost og toppings sammensætningen og – ikke mindst – at overvinde udfordringen ved den manglende pizzaovn! Selvom pizza grundlæggende er en simpel spise, tror jeg aldrig jeg har smagt to hjemmelavede pizzaer som var helt ens…
3. Hjemmelavet pizza er (næsten) altid en succes – også hos dine gæster
Ja, overskriften giver vel næsten sig selv. Min erfaring er at hjemmelavet pizza altid bliver taget godt imod når den serveres for gæster. Der er noget rustikt over at have lavet sin egen pizza fra bunden og det er noget der værdsættes!
Kort og godt er det i mine øjne svært at finde noget godt argument for ikke – i hvert fald en gang i mellem – at kaste sig over pizzafremstillings ædle og klassiske kunst hjemme i sit eget køkken. Det er besværet værd!
Her har du vores 5 mest populære opskrifter på hjemmelavet pizza:
God fornøjelse!