Opskrifter på chokolade fondant
Chokolade fondant er en speciel form for muffins-lignende chokoladekage, der er karakteriseret ved at være hård udenpå og flydende indvendig. Kagen, der også er kendt under navnene lava kage og chokolade vulkan, er særdeles populær som dessertkage, fordi den kombinerer fantastisk velsmag med et sjovt overraskelseselement i form af den flydende kerne, der først kommer til syne, når kagegaflen stikkes i.
En fransk dessertkage
Chokolade fondant stammer som så mange andre lækkerier oprindeligt fra Frankrig, hvor den går under navnet Fondant au Chocolate. Den originale franske kage er kendetegnet ved at være utrolig simpel, idet den kun består af ganske få ingredienser: Æg, smør, chokolade, sukker og en lille smule mel til at binde det hele sammen! Til gengæld har franskmændene fokus på at de anvendte råvarer skal være af absolut topkvalitet; for kun derved opnås et perfekt resultat.
Denne lille detalje er vigtig at have for øje, næste gang du bager dine egne chokolade fondant’er. Der er kæmpe forskel på, om du bruger billige discountprodukter eller chokolade, smør osv. i god kvalitet. Det sidste er naturligvis en smule dyrere, men til gengæld er denne dessert ikke noget man laver og spiser til daglig – dertil er den ganske enkelt for kalorieholdig til at jeg vil betragte det som en helbredsmæssig god idé 🙂
Her får du en nem opskrift på chokolade fondant.