Vælg den rigtige sushi kniv

Af : | 0 kommentarer | On : 15. november 2017 | Kategori : Sushi

Et af de vigtigste redskaber, når man skal lave sin egen sushi er kniven. Uden en ordentlig kniv er det ganske enkelt umuligt at skære fisk, grøntsager og makiruller på den rigtige måde. At lave sin egen sushi er i høj grad et præcisionsarbejde i alle facetter og med den rigtige kniv er man da i hvert sikker på ikke at gå ned på udstyret!

3 primære knivtyper

Der findes tre primære typer af sushi knive:  

Deba-bocho Deba-Bocho. Denne type bruges til det grove arbejde, dvs. gennemskæring af tykke ben og grov filetering af fisk.
Sashimi-bocho Sashimi-bocho. Den kniv bruges til at give de udskårne fileter den sidste finish og forme dem så de fremstår flotte og præsentable.
Usuba-bocho Usuba eller Nakiri-bocho (dansk: Grøntsagskniv). Den sidste knivtype bruges til at udskære grøntsagerne i barberblads tynde skiver.

Materiale

Knivene kan være fremstillet af stål, rustfrit stål eller alternative metalsammensætninger. Der er fordele og ulemper ved alle materialetyper, så prøv dig frem. For eksempel vil en kniv fremstillet af kulstål holde sig meget skarp længe, men den har også den ulempe, at den ruster, hvis ikke den bliver ordentligt vedligeholdt. Modsat vil en rustfri stålkniv ikke ruste, men den vil til gengæld ikke holde samme skarphed som kulstålkniven. De nyeste knive med alternative metalsammensætninger vil både holde sig skarpe og rustfrie, men er til gengæld meget kostbare.

Eksempler på anbefalelsesværdige sushi-knive

Hjemmesiden www.hocho.dk fører en række håndsmedede japanske køkkenknive. Knivene er ikke billige, prisen starter ved 549,- for en lille frugtkniv til hverdagsbrug, men kvaliteten er efter sigende helt i top. Et andet godt sted at gå på jagt efter gode japanske sushi knive er på hjemmesiden www.kasumi.dk. Knivene fra Kasumi er håndsmedede i ægte samuraisværd-tradition og glider ifølge Svend Rasmussen (Gastro nr. 16) ”gennem emnet på en måde, der giver en lyst til at snitte alt i nærmeste omkreds”!

Når blot skarpheden og materialet er på plads, er det vigtigste man skal fokusere på når man vælger en sushi kniv, at kniven skal være afbalanceret og ligge godt i hånden. Optimalt set skal den nærmest føles som en forlængelse af din hånd!

Del denne artikel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *