Skabelon til fremstilling af popcakes

Af : | 0 kommentarer | On : 15. november 2017 | Kategori : Ikke kategoriseret

Basis skabelon til fremstilling af popcakes

Nedenstående skabelon kan anvendes som en basis guide til, hvordan du kan lave dine egne hjemmelavede popcakes. Idéen med skabelonen er, at fremgangsmåden stortset er den samme uanset hvilken type popcakes du laver. Det eneste du skal udskifte fra gang til gang, er de anvendte ingredienser.

Denne standard skabelon giver ca. 48 popcakes. God fornøjelse!

Udstyr og ingredienser

  • En kageform på ca. 20 x 30 cm.
  • Ingredienser til en kage efter eget valg.
  • Ingredienser til frosting efter eget valg.
  • En stor skål.
  • En stor ske.
  • Bagepapir.
  • 2 bageplader.
  • Plastikfilm.
  • 2 poser (800 gram) candy melts (overtrækschokolade i forskellige farver).
  • Dyb plastikskålsom kan gå i mikroovnen.
  • Ca. 40 popcakes pinde.
  • Kagepynt.

1. Bag en kage

Du skal starte med at bage en traditionel formkage, hvis størrelse svarer til størrelsen på kageformen. Her kan du vælge præcis den kage du har lyst til, fx. chokoladekage, marcipankage, banankage, krydderkage eller lignende.

Lad kagen afkøle helt før du fortsætter.

2. Lav en frosting

Mens kagen køler af er det tid til at lave en frosting. Frosting minder om smørcreme, men kan laves på andre produkter end smør. Et populært alternativ til smør er flødeost, der giver en frisk og luftig frosting. Igen kan du vælge præcist den frosting som passer dig. du kan finde forskellige frosting opskrifter her på siden eller på vores søsterside Cupcakesopskrifter.dk ved at klikke her: Frosting opskrifter.

Du skal bruge ca. 600 gram frosting til 48 popcakes.

3. Smuldr kagen

Når kagen er afkølet skal den smuldres i en stor skål. Dette gøres let med fingrene eller en håndmikser. Det er vigtigt at hele kagen er smuldret fint, da de færdige popcakes ellers kan blive klumpede og ujævne.

4. Bland kagesmulder og frosting

Når kagen er helt smuldret tilføjes den færdige frosting. Dette gøres lettest med bagsiden af en stor ske. Tilføj frostingen lidt ad gangen til massen af den helt rigtige konsistens. Du skal ikke nødvendigvis bruge alt frostingen, da massen derved kan blive for fugtig.

5. Form kagemassen til kugler

Når frostingen er godt blandet sammen med den smulderede kage skal masse formes til kugler i mundrette størrelser. Læg de færdige kugler på en bageplade belagt med bagepapir. Dæk kulgerne med plastikfilm og stil dem på køl i et par timer. Har du travlt, kan de i stedet stilles i fryseren i ca. 15 minutter. Kuglerne skal være faste og kolde, men ikke frosne!

6. Overtrækning af kuglerne

Start med at smelte candy melts i mikrobølgeovnen eller i et vandbad. Følg anvisningen på posen. Du kan også bruge almindelig overtrækschokolade fra det lokale supermarked, men candy melts er mere festligt, da det kan fås i en masse forskellige farver!

Dyp nu den øverste centimeter af kagepindene i den smeltede overtrækschokolade og sæt derefter kagekuglen på pinden.

Derefter dyppes hele kagen, én ad gangen, i overtrækschokoladen og lad det overskydende overtræk dryppe af over skålen.

Dekorér kagerne med kagepynt efter eget valg mens overtrækket stadig er vådt. Her er det kun fantasien, der sætter grænser!

Lad kagerne tørre i en popcakes stander. Den kan du enten lave selv (brug fx modellervoks) eller du kan købe den online.

Tips!

Kagemassen vil være lettere at rulle til kugler, hvis du sørger for at vaske og tørre dine hænder jævnligt. Tør hænderne helt hver gang, og undgå at dryppe vand i overtrækschokoladen.

Du kan med fordel anvende en mini iskugleske til at få kagekuglerne ensartede i størrelsen.

Alle opskrifterne her på siden samt denne skabelon tager udgangspunkt i at du laver 48 popcakes. Hvis du synes at 48 popcakes er for meget kan du simpelthen opdele din grundkage i mindre portioner og fryse resten ned. Husk at reducere mængden af frosting proportionalt med din reduktion af grundkagen.

Del denne artikel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *