Perfekt pizza uden pizzaovn

Af : | 0 kommentarer | On : 26. september 2017 | Kategori : Pizza

Perfekt pizza

De fleste der har prøvet at lave hjemmelavet pizza ved, hvor svært det kan være at få en sprød og lækker pizzabund. Problemet er, at hvis bunden er blød og kedelig, så kan det næsten være ligemeget om tomatsauce, ost og øvrige toppings er perfekt sammensat og tilberedt.

Simpel kompleksitet

Selvom pizza grundlæggende er en simpel spise så kan det, at lave den perfekte hjemmelavede pizza være en udfordring, som kan tage flere år, ja for nogen et helt liv at fuldføre!

En pizza med den perfekte symbiose af en sprød og lækker bund, en let forkullet skorpe, en delikat tomatsauce og en perfekt smeltet ost er ikke bare noget man lige bikser sammen i en snæver vending. Der hvor det ofte går galt, er når det kommer til kombinationen af den sprøde bund og den let forkullede skorpe.

Brug en bagesten

Men hvorfor er det lige, at der ofte er så stor forskel på en pizza fra det lokale pizzeria og den man laver hjemme i sit eget køkken? Det skyldes først og fremmest ovnen, den er bagt i. Dit lokale pizzeria er nemlig med stor garanti indehaver af en professionel pizzaovn, hvilket er hovedårsagen til, at de ofte lykkes med at lave en perfekt, sprød bund.

Den gode nyhed er, at du kan opnå det samme resultat i en konventionel ovn.

Det første du skal gøre, er at anskaffe dig en pizza bagesten. Den kan fx erhverves hos webshoppen Bagetid.dk her. Bagetid.dk har i øvrigt også har en masse andet udstyr til pizza.

Bagestenen stilles i en kold ovn, da der ellers er risiko for at den flækker. Herefter skal den langsomt varmes op til den er glohed. Ovnens temperatur skal være så varm som muligt og det anbefales ikke at anvende varmluft. Vær opmærksom på at det tager tid at varme bagestenen op – regn med ca. 45 minutter til en time afhængig af ovnens kvalitet.

I mellemtiden kan du passende lave din pizza. Det er vigtigt at dejen rulles meget tyndt ud, for at bunden bliver sprød. Pizzaen lægges oven på den glohede bagesten (vær forsigtig med ikke at brænde hænderne) og bages i ca. 6-8 minutter til kanten er gyldenbrun.

Resultatet skulle meget gerne være en sprød og lækker pizzabund, som man kender den fra det lokale pizzeria. Velbekomme!

Del denne artikel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *