Pastaens historie

SPONSORERET| 0 kommentarer | On : 26. september 2017 | Kategori : Pasta

Pastaens historie

Hvis man ser bort fra kinesiske risnudler, der med lidt god vilje også er en form for pasta, kan pastaens oprindelse spores tilbage til den gamle etruskiske civilisation, der var et folkeslag som levede i Etrurien i det nordlige Italien før 800 f.Kr.. Arkæologer har fundet indskrifter på væggen i en etruskisk grav, der viser billeder af redskaber til fremstilling af pasta. Selvom disse indskrifter er det eneste bevis på at pasta stammer fra etruskerne er selv italienerne overbeviste om at pasta har sin oprindelse i den etruskiske civilisation!

Pasta og grækenland

De gamle grækere lavede en bred, nuddelformet pastatype af durummel. Nudlerne blev ikke kogt, men i stedet grillet over bål eller bagt i ovnen. Disse nudler var kendt som lagane. Lasagne siges at være afledt af ordet lagane.

Pasta og tomater

I det 16. århundrede blev tomaten bragt til Europa fra Amerika. Oprindeligt blev de anset som værende giftige, men senere var de med til at ændre pastaens historie! Den første opskrift på pasta med tomatsauce blev skrevet i 1839 og siden har tomat og pasta været som pot og pande!

Pasta og Napoli

I det 17. århundrede blev pasta meget økonomisk overkommelig i Napoli på grund af opfindelsen af den mekaniske presse, som blev brugt til at ælte dej. Kongen af Napoli Ferdinando II hyrede en ingeniør til at opfinde en maskine der kunne gøre det let at lave pasta og overflødiggøre behovet for barfodede mænd til at ælte dejen. Som sagt så gjort!

Pasta og USA

Pasta blev introduceret for amerikanerne af Thomas Jeffersson, der i en periode i 1700-tallet var amerikansk ambassadør i Frankrig. Under dette ophold fik han bekendtskab med pasta på en rejse til Napoli og han blev så fascineret af produktet, at han købte en pastamaskine, som han medbragte, da han returnerede til USA i 1789. Her serverede han pasta for venner og bekendte og udviklede sågar sin egen pastamaskine!

Pasta i dag

I dag kan man finde pasta i en lang række forskellige størrelser, former og farver. Sort pasta, grøn pasta, tørret pasta, frisk pasta, spaghetti, glasnudler, fettuccine, linguine, makaroni, lasagne plader osv.. Pasta er mere populært end nogensinde og intet tyder på at denne popularitet er for nedadgående!

Del denne artikel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *