Pasta typer

SPONSORERET| 0 kommentarer | On : 26. september 2017 | Kategori : Pasta

Pasta typer

Pasta er det overordnede begreb der anvendes til at beskrive italienske varianter af nudler fremstillet af mel, vand og æg. Igennem tiderne har italienerne opfundet mere end 300 forskellige pasta typer, så der er ikke noget at sige til, at man kan blive lidt forvirret over det store udbud!

Grundlæggende findes pasta i to forskellige kategorier, tørret eller frisk, der yderligere kan antage to forskellige grundlæggende former, nemlig lang eller kort. Inden for disse grundlag findes der en lang række forskellige varianter. I denne guide kan du se billeder og korte beskrivelser af de mest populære typer af pasta.

Forskellige typer af Pasta

Billede Type Beskrivelse
Acomo Pepe Acomo Pepe Meget lille, perle-formet pasta type.
Bucatini Bucatini Tykke, hule, sugerørslignende pasta.
Bumbola Bumbola Pasta formet som en bi.
Cannelloni Cannelloni Kød-fyldte pastarør.
Capelli d'Angelo Capelli d’Angelo Englehårs pasta. Den tyndeste lange pastaform.
Conchiglie Conchiglie Pasta formet som en muslingeskal.
Capellini Capellini Meget tynde, runde pastatråde
Cavatappi Cavatappi Rørformet pasta formet som en proptrækker eller spiral.
Cresti di Gallo Cresti di Gallo Brun pasta formet som en bue.
Ditali / ditalini Ditali / ditalini Korte pastarør, der ligner makaroni.
Farfalle Farfalle Medium stor pasta, formet som en butterfly.
Fettuccine Fettuccine Flade og brede pastatråde.
Fusilli Fusilli Hul, proptrækker- eller spiralformet pasta.
Gemelli Gemelli Mellemstor pastatype der er formet som to korte stykker sammensnoet spaghetti.
Gnocchi Gnocchi Små melboller lavet af kartofler, mel eller gryn.
I gomiti I gomiti Kort og buet, rørformet pasta formet som en halvcirkel.
Lasagne Lasagne Flad pastaplader der er ca. 6 cm brede og 25 cm lange.
Linguine Linguine Smal, flad pasta.
Lumache Lumache Snegle-formede pastaskaller.
Lumaconi Lumaconi Store pastaskaller.
Mostaccioli Mostaccioli Diagonalt skåret, rør-formet pasta.
Makaroni Makaroni Pastarør der både kan være lange og korte.
Orecchiette Orecchiette Lille øreformet pastatype.
Orzo Orzo Pasta, der normalt bruges i supper.
Penne rigate Penne rigate Diagonalt skåret rør-formet pasta med riflet overflade.
Perciatelli Perciatelli Tykke, hule pastatråde.
Radiatore Radiatore Kort, riflet og “pjusket” pastatype
Ricciolini Ricciolini Ca. 5 cm lange pastastrimler, let snoede.
Rotelle Rotelle Pasta formet som et hjul.
Ravioli Ravioli Pastapuder fyldt med kød eller spinat.
Rigatoni Rigatoni Store, ribbede rør.
Rotini Rotini Proptrækker- eller spiralformet pasta, cirka 3 cm lange.
Spaghetti Spaghetti Runde, tynde pastatråde.
Tagliatelle Tagliatelle Tynde strimler af båndpasta.
Tortellini Tortellini Små pasta-“hatte” med kødfyld.
Trenette Trenette Lange, smalle strimler af pasta.
Vermicelli Vermicelli Runde, tynde pastastrenge – tyndere end spaghetti.
Ziti rigati Ziti rigati Mellemstor rørformet pasta, let buet.
Del denne artikel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *