Yum Talay – ”Salat med alt godt fra havet”

2017-11-10

Det hedder godt nok en salat, men bemærk, at de fleste thailandske salater ikke indeholder en masse forskellige grøntsager!
Denne specielle ret er let at tilberede og kan enten serveres som en appetitvækker eller som en del af hovedretten. Den er normalt temmelig stærkt krydret, men du kan reducere mængden af chili efter smag.

Ingredienser

200 g Rejer
4 Imiterede krabsticks (skåret i centimeter lange stykker)
50 g Blæksprutte (i grove stykker)
2 spsk Limesaft
1 spsk Tør, rød chilipulver
2 spsk Fiskesauce
1 tsk Palmesukker (almindelig sukker kan anvendes)
1 tsk Rejepasta (Ka-pi)
1 tsk Jalapenos (meget fint snittede)
1 Skalotteløg (finthakket)
2 Limeblade (finthakkede)
1⁄2 Løg (hakket)

Fremgangsmåde

1. Tilsæt fiskesauce, limesaft, rød chili, (palme)sukker og rejepasta i en lille gryde og bring blandingen i kog.
2. Tilføj fisk, skaldyr og jalapenos og kog i ca. 2 minutter.
3. Fjern gryden fra varmen og tilsæt limeblade, skalotteløg og løg. Lad retten køle af til stuetemperatur og servér.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *