Yum Hoi Mang Pu – ”Thai salat med muslinger”

2017-11-10
  • Til: 2 portioner
  • Tilberedningstid: 20m

Yum betyder groft oversat ”Krydret salat”. En Yum består normalt af en type kød, fisk eller skaldyr og en base af fiskesauce, citronsaft og chili. Denne særlige variant er tilberedt med blåmuslinger. Thaierne spiser normalt retter af yum-typen som en appetitvækker eller en forret, men det er ikke ualmindeligt at have Yum som en del af et hovedmåltid.

Ingredienser

1 kop Afskallede blåmuslinger
2 spsk Frisk citrongræs (skåret i ca. 2 cm lange, tynde stængler)
1 Skalotteløg (finthakket)
10 Thai chili (prik kee noo) (pres dem med den flade side af en kniv, så deres frø bryder igennem skindet)
1 bundt Salatblade
1 hndf Friske mynteblade
2 spsk Fiskesauce
2 spsk Citronsaft

Fremgangsmåde

1. Rens muslingerne og skyld dem i vand.
2. Hæld vand i en lille gryde og bring det i kog. Tilsæt muslingerne og kog dem i et par minutter.
3. Hæld vandet fra muslingerne og stil dem til side.
4. Bland alle de andre ingredienser i en skål og tilsæt til sidst muslingerne og rør rundt.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Lahb Gai – ”Spicy salat med kylling”

  • Pad See Ew – Thai nudler med sojasauce

  • Tom Kha Gai – ”Kokosmælk suppe”

  • Pad Thai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *