Verdens bedste cookies

2017-11-07

Det er naturligvis umuligt at præcist at sige, hvad der er verdens bedste cookies opskrift, da det i høj grad afhænger af smag og behag.
Den følgende opskrift stammer som så mange andre cookies opskrifter fra USA. Disse cookies har på flere amerikanske opskrifthjemmesider og blogs fået betegnelsen “verdens bedste cookies”.
Jeg mener derfor, at det er på tide, at opskriften også deles med danske cookies-entusiaster. Om der virkelig er tale om verdens bedste cookies skal jeg ikke kunne sige. Alt hvad jeg kan opfordre til er, at prøve at lave dem selv og komme med din egen vurdering! En vurdering som du i øvrigt er mere end velkommen til at dele med os andre i kommentarfeltet nedenfor.

Ingredienser

200 g Blødt smør
1 spsk Vaniljesukker
1 dl Sukker
2 1⁄2 dl Brun farin
2 æg
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 tsk Kanel
1 tsk Bagepulver
4 dl Mel
4 dl Havregryn (malet til mel i en blender)
1⁄2 dl Mælk
2 dl Valnødder (grofthakkede)
300 g Chokoladeknapper
2 dl Tørrede kirsebær (eller andre tørrede bær, fx tranebær)

Fremgangsmåde

1. Pisk smør, brun farin og sukker grundigt sammen ved højt tempo med en håndmixer. Tilsæt æg og vanilje og rør rundt.
2. Bland salt, kanel, mel, havregryn, bagepulver og vend det i smørblandingen. Hvis dejen føles lidt for tør (dette afhænger af størrelsen på dine æg) kan den justeres med en smule mælk.
3. Tilsæt nødder, chokoladeknapper og tørrede bær.
4. Forvarm en ovn til 175 °C. Klask dejen ud på en bagepapirdækket bageplade med en spiseske og sæt pladen i ovnen. Bag dine cookies i cirka 10 minutter eller indtil kanterne begynder at blive gyldne.
5. Lad kagerne afkøle et par minutter på pladen inden de overføres til en yderligere afkøling på en bagerist.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *