Tzatziki med rødbede

2017-08-23
  • Til: 4 Personer
  • Tilberedningstid: 60m

Tzatziki med rødbede er en populær variant af den klassiske græske yoghurtdip, der ellers normalt er baseret på agurk. Rødbede er dog et rigtig godt alternativ til agurk, der samtidig har den effekt, at tzatzikien får en flot, violet farve.

Ingredienser

  • 4 Små rødbeder
  • Vegetabilsk olie
  • 1 fed Hvidløg (hakket)
  • 2 tsk Citronsaft
  • 1 tsk Salt
  • 3 dl Græsk yoghurt
  • 1 spsk Ekstra jomfru olivenolie
  • 1 spsk Frisk dild (hakket)

Fremgangsmåde

Trin 1

Forvarm ovnen til 200 grader.

Trin 2

Skær bunden og toppen af rødbederne. Gnid dem med en smule olie og læg dem i en bradepande. Hæld lidt vand i bunden af panden og dæk den tæt med folie. Bag dem i 30 til 60 minutter eller indtil rødbederne er gennembagte (bagetiden afhænger af størrelsen på dine rødbeder).

Trin 3

Tag rødbederne ud af ovnen og lad dem køle en smule af, så du kan skrælle dem uden at brænde hænderne!

Trin 4

Bland hvidløg og citronsaft i en skål og lad det trække i 5 minutter.

Trin 5

Tilsæt de øvrige ingredienser og bland grundigt. Smag til med salt og peber.

Opskriftstype:, Tags:
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Yum Hoi Mang Pu – ”Thai salat med muslinger”

  • Yum Talay – ”Salat med alt godt fra havet”

  • Ensalada Murciana – ”Salat med tomater, tun og æg”

  • Ensalada de Pimientos – ”Salat med brændte peberfrugter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *