Tom Yum Goong – “Spicy rejesuppe”

2017-11-10
  • Til: 4 portioner
  • Tilberedningstid: 15m

Dette er en stærk og syrlig thailandsk suppe, der er fremragende både som forret og som hovedret. Bruges den som hovedret bør den serveres med ris. Dens friske smag og duft kan ikke undgå at friste dine smagsløg!

Ingredienser

200 g Pillede rejer
1 l Hønsebouillon
10 Limeblade
3 spsk Limesaft
4 Forårsløg
2 spsk Fiskesauce
1 kop Hel spiselig posesvamp (kan købes hos de fleste asiaterkøbmænd)
3 Stilke frisk citrongræs
6 Friske Thai chili (prik kee noo)
1 spsk Chili olie

Fremgangsmåde

1. Hæld hønsebouillon i en mellemstor gryde og bring den i kog.
2. Tilsæt limeblade og citrongræs og kog ved svag varme i ca. 5 minutter.
3. Fjern citrongræsset og skru op for varmen. Tilsæt rejer, forårsløg, svampe, chili olie og Thai chili. Kog et par minutter.
4. Fjern gryden fra varmen og smag til med fiskesauce og limesaft.
5. Velbekomme!

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Miso suppe

    Miso suppe

  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Lahb Gai – ”Spicy salat med kylling”

  • Pad See Ew – Thai nudler med sojasauce

  • Tom Kha Gai – ”Kokosmælk suppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *