Tiramisu

2017-11-07

Tiramusi er en italiensk dessert, som er elsket af mange for dens bløde konsistens, smag og balance mellem det bitre og søde. Den består af mascarponecreme vendt i kaffe eller likør og ladyfingers i lag drysset med usødet kakaopulver på toppen. Desserten nydes som den er – gerne med en esspresso til!

Ingredienser

4 dl Espresso (stærk kaffe)
1 dl Amaretto (mandellikør)
4 Æg
100 g Sukker
1⁄2 Vaniljestang (kornene)
500 g Mascarpone
24 Ladyfingers
Kakaopulver (usødet)

Fremgangsmåde

1. Bryg 4 dl. espresso eller meget stærk kaffe.

2. Lad kaffen køle af og bland med Amaretto.

3. Slå æggene ud, så æggene og blommerne deles for sig i hver sin skål.

4. Rør æggeblommerne sammen med kornene fra vaniljestangen og sukker til en luftig æggesnaps.

5. Når æggesnapsen er lys og luftig tilsættes mascarponen og røres grundigt.

6. Pisk æggehviderne til hvidt skum og vend dem forsigtigt i den anden skål med æggesnapsen.

7. Hæld kaffeblandingen i en dyb tallerken.

8. Vend ladyfingers – en af gangen – i kaffeblandingen og læg dem i et lag en firkantet form, så de dækker bunden helt. Der skal være til to lag.

9. Smør et lag af mascarponecreme ovenpå laget af ladyfingers.

10. Gentag med endnu et lag af ladyfingers.

11. Gentag med endnu et lag af mascarponecreme.

12. Dæk formen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet.

13. Lad desserten trække mindst 5 timer.

14. Inden servering fjernes husholdningsfilmen og drysses usødet kakaopulver i et jævnt lag over desserten gennem en si.

1. Server og nyd afkølet.

Noter

Desserten kan holde sig på køl i et par dage.

Opskriftstype:
Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Popcakes guide

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *