Thailandsk suppe med tigerrejer

2017-08-23
  • Til: 4 personer
  • Tilberedningstid: 15m

Thailandsk mad er kendt for en lang række positive ting: Det er velsmagende, det er sundt, det er let og hurtigt at tilberede og det er i stand til at varme langt ind i krop og sjæl!

Denne opskrift på thailandsk suppe med rejer er ligesom så meget andet mad fra det thailandske køkken smagt til med chili. Det er op til en selv, hvor meget chili man ønsker at tilsætte. Personligt foretrækker jeg, at suppen kun har et strejf af chili i smagen, men jeg er også en tøsedreng, når det kommer til stærk mad!

Ingredienser

  • 200 g Rå tigerrejer
  • 200 g Champignon
  • 5 Forårsløg (i skiver)
  • 3 fed Hvidløg (finthakket)
  • 2 Citrongræs stængler (i tynde skiver)
  • 2 spsk Ingefær (hakket)
  • 1 l Fiskebouillon
  • 1 tsk Olie
  • 1 drys Frisk chili (efter smag)
  • 1 hndf Frisk koriander (hakket)

Fremgangsmåde

Trin 1

Varm en pande godt op og tilsæt champignonerne. Lad dem stege et par minutter og fjern dem derefter fra panden.

Trin 2

Steg tigerrejerne i lidt olie i en gryde til de er lyserøde. Lad dem køle af på en tallerken og kom lidt mere olie i den samme gryde.

Trin 3

Svits forårsløg, hvidløg, citrongræs, ingefær og chili under omrøring. Efter et par minutter tilsættes bouillon og champignoner.

Trin 4

Lad suppen simre i cirka fem minutter. I mellemtiden kan du med fordel pille rejerne. Tilsæt rejerne og frisk koriander umiddelbart før servering.

Opskriftstype:, Tags:
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Miso suppe

    Miso suppe

  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Lahb Gai – ”Spicy salat med kylling”

  • Pad See Ew – Thai nudler med sojasauce

  • Tom Kha Gai – ”Kokosmælk suppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *