Sunde kanelsnegle med fuldkornsmel

2017-11-09

Kan kanelsnegle være sunde? Ja, det kan faktisk godt lade sig gøre, hvis du benytter nedenstående opskrift. Disse kanelsnegle indeholder kun begrænsede mængder fedt og sukker og er delvist lavet på fuldkornsmel. Derudover har vi tilføjet lidt græskarpuré, der har til formål at give kanelsneglene den helt rigtige konsistens uden at gå på bekostning med sundheden.

Vær opmærksom på at disse kanelsnegle helst skal koldhæve natten over i køleskabet. De kan derfor med fordel laves om aftenen – så kan du spise friskbagte kanelsnegle til morgenmad.

Ingredienser

2 1⁄2 dl Mælk
25 g Gær
5 dl Fuldkornsmel
2 dl Hvedemel
2 tsk Bagepulver
1 dl Sukker
1⁄4 tsk Salt
1 tsk Kanel
4 spsk Græskarpuré
2 spsk Smør (fyld)
4 spsk Brun farin (fyld)
2 tsk Kanel (fyld)
1 dl Flormelis (glasur)
1 spsk Mælk (glasur)
1⁄2 tsk Vaniljesukker (glasur)

Fremgangsmåde

1. Opvarm mælken så den er fingerlunken og opløs gæret heri.

2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål og tilsæt mælkeblandingen. Tilsæt græskarpuréen.

3. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt grundigt til dejen danner en pæn og glat bold.

4. Rul dejen ud i et rektangel, der er lidt længere end det er bredt. Dejen skal have en tykkelse på cirka 1/2 centimeter.

5. Pensl dejen med smeltet smør og drys med farin og kanel.

6. Rul dejen til en stor pølse på den lange led og skær den i skiver med en skarp kniv.

7. Læg kanelsneglene på et et smurt ovenfast fad og dæk det med husholdningsfilm. Lad dem hæve i køleskabet natten over.

8. Forvarm ovnen til 175 grader. Når ovnen er varm bages sneglene i ca. 20 minutter.

9. Tag sneglene ud af ovnen og lad dem køle af. Bland en glasur af flormelis, mælk og vaniljesukker og smør den på de let afkølede kanelsnegle.

10. Server skraks mens de stadig er lune.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *