Sund dessert

2017-11-08

Disse lækre kakaokugler af tørret frugt er ligeså sunde, som de er lækre. De er smager skønt og alle – børn, kvinder, mænd – kan lide dem. Derfor er de geniale til både til børnefødselsdagen, kagebordet, brunch, dessert, til kaffen og værtindegaver. De kan varieres i det uendelige efter smag og behag og efter hvad du lige har i køkkenet. Prøv f.eks. at dyppe dem i romessens eller appelsinsaft og rulle dem i hakkede nødder, frysetørrede hindbær eller lakridspulver. I denne opskrift skal kuglerne dyppes i kaffe og rulles i kakaopulver.

Ingredienser

200 g Dadler (uden sten)
100 g Tørrede figner
50 g Cashew nødder
2 tsk Kakao pulver
50 g Kokosmel
4 cl Stærk sort kaffe (til at dyppe kuglerne i)
2 dl Kakaopulver (til at rulle kuglerne i)

Fremgangsmåde

1. Fjern stilke fra fignerne.

2. Blend figner, dadler, cashewnødder, kokosmel og 2 tsk. kakaopulver sammen til massen er helt fin. Det kan være en god ide at have de ”våde” ingredienser nederst i blenderen.

3. Tag massen ud af blenderen og form den til 30 kugler og placer dem på et stykke bagepapir.

4. Hæld kaffen i en lille skål og de 2 dl. kakaopulver i en dyb tallerken.

5. Dyb nu kuglerne enkeltvis i kaffen og derefter rul dem i kakaopulveret.

6. Tag dem af kakaoen med en hulske og slå de overskydende kakaorester af. Placer dem igen bagepapiret.

7. Forsæt sådan med alle kuglerne.

8. Afkøl derefter kuglerne i køleskabet i mindst 1 time.

9. Server og nyd kakaokuglerne afkølede.

Noter

Kuglerne kan holde sig i en uge i køleskab i en lufttæt beholder.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *