Sund chokoladekage

2017-11-09

Chokoladekage er jo syndigt godt, så det kunne være rart – bare en gang imellem – at spise dem med god samvittighed. Denne opskrift gemmer på en lettere og sundere variant af chokoladekagen, hvor der er skåret ned på sukker og hvedemel og i stedet for tilsat kokosmel og havregryn. Dette giver en sundere variation, som stadig smager dejligt og er børnevenlig.

Ingredienser

3 Æg
3⁄4 dl Flydende margarine
100 g Sukker
100 g Havregryn
100 g Hvedemel
25 g Kokosmel
2 tsk Bagepulver
15 g Kakaopulver
2 dl Mælk

Fremgangsmåde

1. Forvarm din ovn på 200 gr. varmluft.

2. Del æggene i to skåle – en til æggehvider og en til æggeblommer.

3. Pisk æggehviderne stive og sæt dem på køl.

4. Tilsæt flydende margarine og sukker i skålen med æggeblommer.

5. Pisk massen med en elspisker i et par minutter.

6. Tilsæt havregryn, kokosmel og mælk i blandingen og rør rundt.

7. Sigt hvedemel, bagepulver og kakaopulver i skålen og pisk dejen igennem.

8. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen.

9. Smør en bageform på ca. 15 x 20 cm. med fedtstof.

10. Hæld dejen i bageformen og bag kagen i ca. 35 min.

11. Tag kagen ud af ovnen og afkøl den i formen.

Noter

Kagen kan også laves i muffinsforme.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *