Stegte ris med ananas

2017-11-10
  • Til: 2 personer
  • Tilberedningstid: 30m

Stegte ris med ananas er en særdeles populær thai-ret, der kan findes på menukortet på næsten alle thairestauranter. Prøv at servere retten i skallen af en ananas, som man gør mange steder i Thailand. Det vil helt sikkert give respekt over for familien eller næste gang du skal have gæster!

Ingredienser

1 Ananas
2 dl Ris
150 g Kylling (skåret i mundrette tern)
100 g Rejer
1 Skalotteløg (hakket)
1 tsk Stødt ingefær
1 spsk Frisk koriander (hakket)
4 fed Hvidløg (grift hakkede)
2 spsk Fiskesauce
1 tsk Sukker

Fremgangsmåde

1. Start med at koge risen som anvist på pakken. Du kan også bruge en rest ris fra dagen før.

2. Skær ananasen i halve på langs og frigør frugtkødet. Skær frugten i mellemstore tern.

3. Opvarm en spiseskefuld olie på en stor stegepande. Steg kyllingen et par minutter. Tilsæt rejerne og steg videre 1 minut. Tøm stegepanden og stil kylling og rejer til side.

4. Tilsæt nu endnu en skefuld olie til stegepanden, og steg hvidløg og skalotteløg til de er gennemsigtige. Skru op for varmen og tilsæt ris under konstant omrøring.

5. Tilsæt fiskesauce og sukker under fortsat omrøring og steg videre i omkring et minut.

6. Tilsæt kylling, rejer og ananas og varm hele retten godt igennem i ca. et minut.

7. Server indholdet som vist på billedet i den halverede ananas! Pynt eventuelt med et par kviste friske koriander.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Lahb Gai – ”Spicy salat med kylling”

  • Pad See Ew – Thai nudler med sojasauce

  • Tom Kha Gai – ”Kokosmælk suppe”

  • Pad Thai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *