Spaghetti Carbonara

2017-11-08

Spaghetti carbonara er en klassisk italiensk pastaret, der er baseret på bacon, æggeblommer og parmesan. Der er lidt uenighed om hvorvidt retten indeholder piskefløde eller ej og dybest set er der (heldigvis) tale om en smagssag! Jeg foretrækker at lave min carbonara uden piskefløde, da den herved bliver mindre fed. Det er dog helt op til én selv hvad man gør! God fornøjelse.

Ingredienser

1 spsk Olivenolie
200 g Bacontern
6 Æggeblommer
150 g Friskrevet parmesan
1 drys Salt og friskkværnet peber
1 dl Piskefløde (valgfrit)
400 g Pasta (fx penne)
2 spsk Persille (hakket)

Fremgangsmåde

1. Varm olien op på en pande og steg baconterningerne sprøde.

2. Pisk æggeblommer, piskefløde (valgfrit) og halvdelen af parmesanosten sammen. Krydr med salt og rigeligt med friskkværnet peber.

3. Kog pastaen så den er “al dente” og lad den dryppe af i et dørslag. Bland pasta og bacon i gryden, tilsæt æggeblommeblandingen og bland godt.

4. Drys retten med parmesan, hakket persille og friskkværnet peber.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Chokolade Biscotti

  • Italiensk tomatsalat

  • Bruschetta

  • Klassisk spaghetti Bolognese

  • Panna cotta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *