Klassisk spaghetti Bolognese

2017-11-08

Spaghetti Bolognese – eller spaghetti og kødsovs som er en mere almindelig betegnelse her i Danmark – er en af de mest klassiske og elskede retter fra Italien. Retten har fået netop dette navn, fordi den stammer fra Bologna.

Der findes mange forskellige versioner af spaghetti bolognese; heriblandt mange fordanskninger, der kan indeholde alt fra cocktailpølser til store mængder grøntsager efter “tøm køleskabet”-devisen. Når retten så samtidig typisk serveres med ketchup og udkogt pasta til børnefødselsdage og spejderlejre er det klart, at den mister lidt i status…

Original italiensk bolognese er dog på ingen måde en børneret, men en fantastisk velsmagende og velkrydret kødret, der smager fremragende sammen med pasta og store flager af parmesanost.

Du kan se mange flere opskrifter på pastaretter på vores søsterside: Pastaretter.

Ingredienser

50 g Smør
2 spsk Olivenolie
1 Stor gulerod (finthakket)
1 Stilk bladselleri (finthakket)
1 løg (finthakket)
200 g Magert okse- eller kalvefars
1 glas Rødvin
1 Oksebouillon terning
3 spsk Tomatkoncentrat
1 drys Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

1. Varm smør og olie i en stor gryde og svits grøntsagerne ca. 10 minutter. Tilsæt kødet og brun det et kvarters tid. Rør godt rundt imens.

2. Hæld rødvinen ved og lad saucen koge et par minutter. Hæld lidt vand ved så saucen ikke brænder på.

3. Tilsæt tomatkoncentrat og bouillon og rør rundt. Lad det simre i mindst en time. Tilsæt lidt vand, hvis saucen tørrer ind. Smag til med salt og peber.

4. Servér med pasta, friskrevet parmesan og eventuelt en kvist persille som pynt.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

  • Pizza med kylling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *