Sorbet is

2017-11-07

Mm, er der noget bedre end kølende sorbetis på en varm sommerdag? Sorbet is er en evig klassiker, som både børn og voksne er vilde med. Du kan bruge isen som dessert eller som en forkælelse til den søde tand hele året. Se opskriften på sorbet is med jordbær her!

Ingredienser

600 g Jordbær (Friske eller frosne)
3 dl Vand
200 g Sukker
3 Æggehvide
60 g Flormelis

Fremgangsmåde

1. Hæld sukker og sukker i en gryde og kog massen sammen til en sukkerlage under omrøring til sukkeret er opløst og massen er tyk.

2. Afkøl massen.

3. Blend jordbær til puré.

4. Hæld sukkerlagen og jordbærpuréen i en skål og pisk massen sammen.

5. Pisk æggehvider og flormelis sammen i en anden skål til en stiv masse ligesom maregns.

6. Bland de to masser sammen og hæld over i en 1 liters bageform.

7. Dæk bageformen med alufolie og sæt bageformen i fryseren på en plan flade.

8. Frys massen i mindst 12 timer, hvor du rører i den 4-5 gange undervejs.

Noter

Du kan med fordel lave sukkerlagen dagen inden, så den er helt afkølet, når den skal bruges.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *