Popcakes guide

2017-11-15
  • Til: 10 popcakes
  • Tilberedningstid: 1:30 timer

Navnene popcakes og cake pops dækker samme populære og trendy lille sag – kagen på pind. Det er en blanding mellem en cupcake-lignende kage og en slikkepind (lollipop), deraf navnet cakepop. Smagen kan varieres i det uendelige og pynten er det vigtigste! Læs med her og få opskrift, tip og gode råd.

Popcakes er pyntesyg kager, så der er knald på farverne, kreativiteten og smagsnuancerne. Kagen er i den nemme kategori at bage, og den er særdeles børnevenlig. Tag børnene med i køkkenet og slip jeres fantasi og kreativitet løs! Kagen skal naturligvis udstilles og egner sig godt som personlige værtindegaver.

Nedenfor finder du en god basis opskrift på chokoladekage til popcakes og tips og tricks. Rigtig god fornøjelse!

Opskrift på popcakes

Opskriften rækker til 10 popcakes.

Ingredienser:

  • 65 g. blødgjort smør
  • 65 g. sukker
  • 1 æg (mellemstort)
  • 65 g hvedemel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 0,5 tsk. bagepulver
  •  35 g. flødeost naturel
  • 70 g. flormelis
  • 200 g. Candy Melts
  • Pynt
  • 10 popcakes pinde
  • Popcakes stander
  • Bageform på ca. 0,75 l.

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm din ovn på 160 gr.
  2. Hæld sukker og smør i en skål og pisk det hvidt og luftigt med en håndmixer.
  3. Tilsæt ægget i skålen og pisk igen.
  4. Sigt hvedemel, kakaopulver og bagepulver i skålen og pisk dejen sammen ved lav hastighed.
  5. Smør din bageform og hæld dejen deri.
  6. Bag kagen i ovnen i ca. 25 min. til den er bagt.
  7. Vend kagen ud på en rist og lad den afkøle helt.
  8. Smuldr kagen i en skål. Brug evt. en foodprocessor til at blende kagen til fine krummer.
  9. Bland flødeost og flormelis sammen i en skål og tilsæt det i skålen med kagen.
  10. Ælt ingredienserne sammen med hænderne til dejen er ensartet. Den skal stadig være fugtig, men ikke våd.
  11. Lav 10 kagekugler på størrelse med 30 g. af dejen og sæt dem på et fad.
  12. Lad dem afkøle i køleskabet i et par timer, så de sætter sig og bliver hårde.
  13. Find popcakes pindene frem og smelt Candy Melts i mikroovn eller over vandbad.
  14. Dyp en popcakes pind ca. 1 cm. ned i Candy Melts og sæt den på en kagekugle.
  15. Overtræk kagekuglen med Candy Melts og bank overskydende overtræk af.
  16. Pynt kagen og sæt den i popcakes standeren.
  17. Forsæt sådan med resten af kagekuglerne.
  18. Server dem flot udstillet i popcakes standeren, så de er en fryd for både ganen og øjet!

Gode råd til fremgangsmåden

Smør: Brug rigtigt smør og ikke blandingsprodukter. Dette betyder at f.eks. Lurpak er god at bage med, hvor Kærgården egner sig mindre godt.

Bindemidlet i kagen: Kagemassen består af kage og et bindemiddel. Dette bindemiddel kan være flødeost, smørcreme, frosting o.l. Disse kan med fordel være tilsat smag, som f.eks. vanilje eller chokolade.

Prøv dig frem med konsistensen: Tilføj bindemidlet (smørcreme, vaniljecreme, flødeost o.l.) lidt af gangen. Du kan altid tilsætte mere creme, men det er svært at tilsætte mere kage.

Ælt med hænderne: Det tager længere tid, men du har til gengæld helt styr på konsistensen og kant stadig gøre den ensartet.

Lav lige store kugler: Anvend en isske til at lave ensartede store kugler med.

Den nemme udgave: Alle slags kage og frosting kan bruges – også den færdiglavede slags. Bag evt. kagen dagen før.

Overtræk: Brug en dyb kop til overtrækket. På den måde kan du dyppe kuglen derned, dreje rundt og banke overskydende overtræk af på koppens kant.

Candy Melts: Candy Melts minder om og har de samme egenskaber som chokolade, men indeholder ikke kakaosmør. Det er ideelt til overtræk af popcakes, da det danner en god base for dekoration og fås i mange farver. De fleste varianter smager som hvid chokolade, men produktet fås også i andre smagsvarianter som chokolade med mint. Det er vigtigt at røre jævnligt i massen, når du overtrækker dine popcakes. Hvis konsistensen bliver for tyk, kan du tilsætte en smule vegetabilsk olie. Hvis du ikke anvender alt det smeltede Candy Melts, kan det opbevares i en lufttæt beholder til næste gang. Hvis du ønsker at tilpasse farven, kan du købe et farvesæt til Candy Melts. Se både Candy Melts og farvesæt her.

Sæt farve på: Popcakes skal selvfølgelig have knald på farverne, og der er mange muligheder! Vi anbefaler, at du overtrækker dine popcakes med en grundfarve, som du arbejder ud fra. Du kan anvende spiselig pulverfarve, glimmer, frugtfarve, pastafarve, sprayfarve og spiselig tusch. Der er mange muligheder, hvor du kan farve direkte på overtrækket, men også pynt, som du påsætter. Vigtigst af alt er at produktet er certificeret spiseligt, så ingen kommer galt afsted.

Afslut med glans: Glansspray giver et blankt touch og fæster pulverfarver. Find det her.

Krymmel og drys: Krymmel er en måde at afstedkomme festlig og farverig pynt i et snuptag! Du kan også anvende drys af frysetørrede bær, hakkede nødder, kokosmel, tørret frugt, blomsterblade, chokolade osv. Du kan samtidig bruge drysset til at smagsgive, f.eks. med revet lime- eller appelsinskal.

Fondant, flowerpaste og sugarpaste: Brug fondant til at forme pynt til dine popcakes med. Det er en sukkermasse, som kan spises, og er blød og nem at arbejde med. Flowerpaste og sugarpaste er hårdere udgaver af fondant, som tørrer hårdere og hurtigere op og samtidig bevarer formen. Brug det f.eks. til detaljerige blomster, øjne og figurer, som skal holde formen til en udstilling.

Opbevar popcakes tildækket på køl: Hvis kagerne ikke er tildækket, vil de ’svede’. De kan holde sig i ca. en uge tildækket i køleskabet og to dage ved stuetemperatur.

Læs yderligere med om udstyr i vores guide til udstyr her.

Opskriftstype:, Tags:,
Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Nem pandekage opskrift

  • “Frixuelos” – Spanske pandekager

  • Om fredagspandekagen

  • Lava kage opskrift

  • Nem chokolade fondant

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *