Pollo al Ajillo – ”Kylling og hvidløg”

2017-11-06

En klassisk og velsmagende tapas ret, som er særdeles let at lave!

Ingredienser

500 g Rensede kyllingelår og/eller -vinger
1 1⁄2 dl Tør hvidvin
8 fed Hvidløg
Olivenolie (til stegning og bagning)
1 drys Tørret timian, salt og peber (efter smag)

Fremgangsmåde

1. Start med at lave et par ridser i kyllingen og placer den i en skål med hvidvin, salt og peber samt 1 fed fint hakket hvidløg. Sæt marinaden i køleskabet i 30 minutter.

2. Forvarm ovnen til 190° C.

3. Skræl de resterende hvidløg og skær dem i halve og placer dem i 4 små fade (eller alternativt et stort fad). Stænk hvidløget med lidt hvidvin og olivenolie efter behag. Tilsæt timian, salt og peber og steg blandingen i ca. 10 minutter i den varme ovn.

4. I mellemtiden varmes lidt olivenolie på en pande. Tilsæt kylling og 1 fed hakket hvidløg (kassér den overskydende marinade). Steg kyllingen ca. 5-7 minutter på hver side til den er gennemstegt.

5. Tag hvidløgene ud af ovnen, tilsæt kyllingen og sæt retten tilbage i ovnen i ca. 5 minutter.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *