Patatas Bravas – ”Sprøde kartofler med spicy sauce”

2017-11-06

Patatas Bravas er en af de mest almindelige tapas retter. Du finder disse krydrede sprøde kartofler på stort set alle spanske tapas restauranter.

Denne servering adskiller sig fra normen i Spanien, der foreskriver en mild brug af krydderier. Patatas Bravas er med andre ord temmelig stærk! Velbekomme.

Ingredienser

1 kg Kartofler
2 spsk Olivenolie til stegning
1 drys Salt og paprika
1⁄2 dåse Flåede, hakkede tomater
1 spsk Rødvinseddike
1 fed Hvidløg (fint hakket)
1⁄2 spsk Sød, spansk paprika
1⁄2 spsk Stærk, spansk paprika
1 drys Salt (efter smag)
2 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl og skær kartoflerne i cirka 2 cm store terninger.

2. Opvarm 2 spsk olie i en pande og tilsæt kartoflerne. Steg dem til de er gyldne (ca. 12-15 minutter).

3. Fjern kartoflerne fra olien og lad dem dryppe af på en køkkenrullebelagt tallerken.

4. Drys med salt og paprika.

5. Saucen laves ved at opvarme olien i en gryde og tilsætte hvidløg. Steg et minut og tilsæt tomatsauce.

6. Til rødvinseddike og paprika og lad saucen simre i cirka 5 minutter.

7. Smag til med salt.

8. Hæld saucen over de varme kartofler og server.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • “Frixuelos” – Spanske pandekager

  • Tortilla – ”Spansk omelet”

  • Tomatos Rellenos – ”fyldte tomater”

  • Pollo al Ajillo – ”Kylling og hvidløg”

  • Pimientos Rellenos con Queso

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *