Panna cotta

2017-11-08

Panna cotta, der betyder kogt fløde, er en klassisk italiensk dessert, der typisk laves ved at koge fløde op sammen med en smagsgiver, som i dette (og de fleste andre) tilfælde er vanille. Desserten stammer fra Piemonte regionen, der ligger i den nordvestlige del af Italien.

Det angivede tidsforbrug er eksklusiv passiv afkølingstid på ca. 4 timer i køleskabet.

Ingredienser

3 Blade husblas
5 dl Piskefløde
50 g Sukker
1 Stang vanille
1 spsk Mørk rom

Fremgangsmåde

1. Udblød husblasen i koldt vand.

2. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.

3. Kom fløde, sukker, vanillestang og -korn i en tykbundet gryde og bring langsomt blandingen i kog under omrøring.

4. Tag gryden af varmen og tilsæt husblas og rom. Rør omhyggeligt til husblasen er opløst.

5. Lad blandingen løbe gennem en fintmasket si og hæld den over i 4 små skåle.

6. Sæt skålene i køleskabet til blandingen er fast. Det tager ca. 4 timer.

7. Vend pannacottaerne ud på desserttallerkener og pynt med friske bær og et par blade frisk basilikum.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

  • Pizza med kylling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *