Panang karry pasta

2017-11-10
  • Til: 1 portion
  • Tilberedningstid: 30m

En af vores besøgende, Heidi, har spurgt om vi ikke kunne bringe en opskrift på Panang karrypasta – og jo, selvfølgelig kan vi det! Vær dog opmærksom på at du nok skal forbi en del specialbutikker for at opstøve alle de forskellige ingredienser og krydderier.

Panang karrypasta, der bl.a. bruges i Panang Curry, repræsenterer den indiske indflydelse på det thailandske køkken. Pastaen bør laves i en morter for at få den bedste smag, men vil du spare lidt tid kan du også bruge en foodprocessor.

Ingredienser

1 1⁄2 tsk Stødt spidskommen
1 1⁄2 tsk Salt
1 spsk Stødt koriander
10 Røde, tørrede chilipebre
2 Skalotteløg (hakkede)
1 tsk Rejepasta
2 spsk Citrongræs (skåret tyndt)
2 spsk Korianderrod (skrællet og hakket)
1 tsk Citronskal (friskrevet)
5 fed Hvidløg (hakket)
1 spsk Ingefær (hakket)
1⁄2 tsk Sorte peberkorn (knust)
3 spsk Vand

Fremgangsmåde

1. Skær chilierne i tynde skiver og læg dem i en skål med varmt vand i ca. 15 minutter eller indtil der er bløde. Hæld vandet fra og sæt dem til side.

2. Trim citrongræsset ved at fjerne blade og det yderste hårde lag. Hak dem grundigt.

3. Rist koriander og spidskommen på en tør pande over medium varme under konstant omrøring i et par minutter, eller indtil krydderierne er let brune. Fjern panden fra varmen og tilsæt salt og peber.

4. Put alle ingredienserne i en stor morter og stød dem til du har en helt glat pasta. Alternativt kan du bruge en blender/foodprocessor. Er pastaen for tør kan du justere den med lidt ekstra vand.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Lahb Gai – ”Spicy salat med kylling”

  • Pad See Ew – Thai nudler med sojasauce

  • Tom Kha Gai – ”Kokosmælk suppe”

  • Pad Thai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *