Nam Prik Pow

2017-11-10
  • Til: 1 portion
  • Tilberedningstid: 30m

Nam Prik Pow er en stærk ristet chilipasta fra Thailand, der kan bruges i en lang række forskellige sammenhænge – fx til at stege en kombination af grøntsager og kød eller tigerrejer

Du kan bruge den chili du foretrækker i pastaen og behøver således ikke at holde dig til de typer jeg anbefaler nedenfor.

Vær opmærksom på at denne chilipasta uanset hvilken chilitype du anvender er særdeles stærk. Den skal med andre ord anvendes med måde og respekt! Til gengæld kan den sagtens holde sig flere uger på køl i en lufttæt beholder, så du behøver ikke at spise det hele på én gang 🙂

Ingredienser

1 hndf Chili (frisk eller tør)
1 spsk Sojasauce
1 spsk Brun farin
1 spsk Tamarind koncentrat
2 dl Jalapenos (fra glas)
2 Skalotteløg (grofthakkede)
8 fed Hvidløg (grofthakkede)
2 dl Rapsolie (til stegning)

Fremgangsmåde

1. Bland soya, brun farin og tamarind koncentrat grundigt og stil det til side.

2. Varm 1 spsk olie i en gryde og sautér hakket skalotteløg og hvidløg.

3. Rist de chilierne og lad dem køle lidt af. Når de er kolde nok, til at du kan røre ved dem uden at brænde dig, blander du ristet chili, jalapenos, skalotteløg og hvidløg og blender dem til en fin pasta.

4. Varm 3-4 spsk olie i en gryde og tilsæt den blendede chili pasta. Steg pastaen over medium varme under omrøring og tilføj den resterende olie lidt ad gangen efter behov. Fortsæt til chilipastaen bliver mørk og olien begynder at udskille sig.

5. Lad den ristede pasta køle helt af og tilsæt soyablandingen. Rør rundt.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Lahb Gai – ”Spicy salat med kylling”

  • Pad See Ew – Thai nudler med sojasauce

  • Tom Kha Gai – ”Kokosmælk suppe”

  • Pad Thai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *