Moussaka

2017-08-23
  • Til: 6 Personer
  • Tilberedningstid: 1:30 timer

Denne traditionelle opskrift på moussaka er udviklet af grækeren Alxandra Tsakiridou. Moussaka er for grækerne, hvad flæskesteg er for os danskere!

Den saftige kombination af stegte auberginer, fint krydret, hakket lammekød og en kraftig ostesauce er ganske uimodståelig og uden tvivl den relativt lange tilberedningstid værd.

Moussaka er et sikkert hit til mere uformelle fester eller bare som en lækker hverdagsret.

Ingredienser

  • 700 g Hakket lammekød
  • 700 g Aubergine
  • 2 Løg (hakket)
  • 1 dåse Hakkede og flåede tomater
  • 1 dl Olivenolie
  • 1 tsk Stødt allehånde
  • 1 spsk Persille (hakket)
  • 2 spsk Hvedemel
  • 3 1⁄2 dl Mælk
  • 25 g Smør
  • 1 drys Salt og friskkværnet peber
  • 1 Æggeblomme
  • 1 knsp Muskatnød (revet)
  • 100 g Gratineringsost

Fremgangsmåde

Trin 1

Skær toppen og bunden af auberginerne og skær dem i skiver (de skal være ca. ½ cm tykke). Læg aubergineskiverne i et dørslag med et let drys salt mellem lagene og lad dem dryppe af i ca. 30 minutter.

Trin 2

Når aubergineskiverne er færdige klapper du dem tørre med køkkenrulle.

Trin 3

Opvarm ca. 1/3 af olivenolien på en pande over svag varme og steg auberginerne forsigtigt til de er møre. Tag dem af panden og dræn dem for det overskydende vand og olie på et stykke køkkenrulle.

Trin 4

Hæld lidt mere olie på panden og svits løgene til de er gennemsigtige og bløde. tilsæt kødet og steg videre.

Trin 5

Når kødet er ved at blive gennemstegt tilsættes tomater, allehånde, persille, salt og peber. Rør godt og lad blandingen simre i 20 til 25 minutter.

Trin 6

Forvarm en ovn til 180 grader.

Trin 7

Lav en bechemalsauce ved at piske mel og lidt af mælken sammen i en gryde. Tilsæt smør og resten af mælken og bring blandingen i kog under omrøring. Kog saucen under fortsat omrøring i ca. 5 minutter. Til sidst tilsættes æggeblomme og muskatnød og saucen smages til med salt og peber.

Trin 8

I et dybt ildfast fad arrangerer du lag af skiftevis auberginer og kød afsluttende med auberginer. Hæld bechamelsaucen jævnt og over moussakaen og slut af med at fordele et lag revet ost på toppen.

Trin 9

Bages 45 minutter i ovnen, indtil overfladen er gylden og boblende.

Opskriftstype: Tags:
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Græsk salat

    Græsk salat

  • Souvlaki

    Souvlaki

  • Tzatziki med rødbede

    Tzatziki med rødbede

  • Fedtfattig tzatziki

    Fedtfattig tzatziki med dild og mynte

  • Nem tzatziki med creme fraiche

    Nem tzatziki med creme fraiche

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *