Middagsboller med bulgur

2017-06-30
  • Til: 10 boller
  • Tilberedningstid: 2:00 timer

Disse boller er perfekte som tilbehør på middagsbordet. De indeholder bulgur og rosmarin og passer rigtig godt sammen med rustikke gryderetter, kylling og lam. I opskriften er anvendt frisk rosmarin, men der kan sagtens anvendes tørret rosmarin i stedet. Beregn ca. ½ teskefuld tørret rosmarin for en spiseskefuld frisk.

Ingredienser

  • 1 dl Bulgur
  • 2 dl Kogende vand
  • 25 g Gær
  • 1⁄2 dl Lunkent vand
  • 2 dl Mælk
  • 2 spsk Friske rosmarinblade
  • 4 spsk Vegetabilsk olie
  • 2 spsk Honning
  • 1 tsk Salt
  • 3 dl Grahamsmel
  • 3 dl Hvedemel

Fremgangsmåde

Trin 1

Hæld bulguren i en skål og dæk den med kogende vand. Lad det stå i en time eller indtil alt vandet er absorberet.

Trin 2

Varm mælken i en gryde indtil det begynder at boble rundt i kanten af gryden. Tilsæt rosmarin, olie, honning og salt. Bland grundigt og tag blandingen af varmen og køl lidt ned.

Trin 3

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt den lune mælkeblanding. Tilsæt bulgur, grahamsmel og hvedemel lidt efter lidt.

Trin 4

Når dejen er for stiv til at man fortsat kan røre i den, tages den ud på en let melet overflade og æltes grundigt igennem til den er elastisk og glat.

Trin 5

Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med madfilm eller et rent viskestykke og lad den hæve til størrelsen er fordoblet.

Trin 6

Rul dejen ud i mellemstore boller og anbring dem på en bageplade dækket med bagepapir. Lad dem endnu engang hæve til cirka dobbelt størrelse.

Trin 7

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200°C i 15-20 minutter eller indtil de er gyldne.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Burgerboller

    Burgerboller

  • Grove burgerboller

    Grove burgerboller

  • Græskarboller

    Græskarboller

  • Snobrød

    Snobrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *