Mascarpone dessert

2017-11-07

Denne lækre bærtærte med mascarpone er en dejlig let og frisk dessert. Den passer godt til buffetter og kageborde, især i sommervarmen. Tærten består af en sprød bund og blød mascarponecreme toppet med saftige friske bær.

Ingredienser

1 Æg
1 tsk Vaniljeessens
2 spsk Creme fraiche
40 g Flormelis
160 g Hvedemel
40 g Mandelmel
1 knsp Salt
90 g Koldt usaltet smør (i terninger)
225 g Mascarpone
100 g Fløde
Citronskal (fra en usprøjtet citron)
Rensede friske bær

Fremgangsmåde

1. Start med at lave tærtebunden ved at blande æg, vaniljeessens og creme fraiche i en skål og sæt det på køl.

2. Rør flormelis, mel, mandelmel og salt sammen i en anden skål.

3. Tilsæt det kolde smør i skålen med mel, og ælt indtil at massen har fået konsistens som små klumper på størrelse med en ært.

4. Tilsæt det halve af æggeblandingen i skålen og rør rundt. Forsæt med at tilføje 1 spsk.
æggeblanding indtil at massen har formet sig til en stor klump.

5. Vend dejen ud på en meldrysset bagemåtte. Rul dejen ud på størrelse med den bageform, som du vil anvende til tærtebunden.

6. Pak dejen ind i film og lad den hvile på køl i mindst 2 timer.

7. Når dejen er klar, drysses tærteformen med mel og dejen lægges i bageformen. Tryk dejen ind mod bageformens kanter.

8. Fjern overskydende dejkanter over bageformens øvre kant.

9. Sæt bageformen i fryseren og forvarm din ovn på 200 gr.

10. Når ovnen er forvarmet, tages bageformen ud af fryseren og dejen prikkes med en gaffel. Beklæd dernæst dejen med bagepapir og hæld 4 håndfulde tørrede bønner i bageformen.

11. Forbag dejen i 15 min.

12. Tag bageformen ud af ovnen og fjern tørrede bønner og bagepapir. Bag tærtebunden i yderligere 10 min. til overfladen er gyldenbrun.

13. Tag tærten ud af ovnen og lad den afkøle ved stuetemperatur.

14. Nu til fyldet. Pisk fløden til flødeskum i en skål.

15. I en anden skål blandes mascarpone og revet citronskal.

16. Vend forsigtigt flødeskummet i mascarponen af tre omgange.

17. Når alt er blandet sammen smages blandingen til med flormelis indtil den ønskede sødme er opnået.

18. Hæld mascarpone cremen i den bagte tærteform.

19. Drys toppen med friske og rensede bær.

20. Opbevar tærten i køleskabet en time før servering.

Noter

I stedet for bær kan tærten også toppes med friske blommer, ferskner eller andet blandet frisk frugt.

Opskriftstype:
Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Popcakes guide

  • Nem pandekage opskrift

  • “Frixuelos” – Spanske pandekager

  • Om fredagspandekagen

  • Amerikanske pandekager med bacon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *