Luftige grovboller

2017-11-09

Duften af dejligt hjemmebag breder sig i hjemmet, når du bager disse luftige grovboller! De smager skønt, og de er gode både til morgenmad og frokost. Du kan sagtens fryse bollerne, og de holder sig friske efter frysning uden at tørre ud. Bollerne er nemme at bage, så tag du bare børnene med i køkkenet, når du bager disse.

Ingredienser

2 1⁄2 dl Mælk (lunken)
1⁄2 dl Hørfrø
3⁄4 dl Havregryn
25 g Gær
2 dl Creme Fraiche
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 spsk Honning
1⁄2 tsk Bagepulver
4 dl Hvedemel
1 dl Fuldkornsmel

Fremgangsmåde

1. Hæld 1,5 dl mælk I en gryde med hørfrø og havregryn. Kog disse ingredienser til grød og afkøl.
2. Hæld resten af mælken i en skål og rør gæren ud deri.
3. Bland grøden i skålen med mælk og gær.
4. Tilsæt resten af ingredienserne i skålen, og rør dejen sammen.
5. Ælt dejen sammen til den slipper skålen. Tilsæt evt. mere mel.
6. Stil dejen til hævning i 45 min.
7. Tænd din ovn på 225 grader varmluft.
8. Vend dejen ud af skålen på et meldrysset bord og ælt den i 5 min.
9. Form dejen til 12 boller.
10. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
11. Efterhæv bollerne i 15 min. på bagepladen.
12. Bag bollerne i ca. 10 min. De er færdige, når bollerne lyder hule, når du banker dem på bunden.

Bedømmelse

(3 / 5)

3 5 8
Bedøm denne opskrift

8 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *