Kransekage

2017-11-08

Kransekagen er den ultimative dessert til nytårsaften. Den klassiske dessert kage gør sig godt som dessert, men også som lidt ekstra at skåle med til champagnen, når klokken slår tolv. Kransekagen er nem at bage, og kan pyntes elegant og personligt, så hvorfor ikke gøre det selv? Denne opskrift giver et tårn til c.a 10-15 personer.

Ingredienser

500 g Marcipan (med så høj mandelprocent som muligt)
300 g Sukker
4 Æggehvider (pasteuriserede)
150 g Mandler (Smuttede og groft hakkede)
150 Flormelis
1⁄2 tsk Citronsaft
1⁄4 tsk Vaniljesukker

Fremgangsmåde

1. Bland sukker, mandler og 3 æggehvider og blend massen til sukkeret er opløst.

2. Bland marcipan I massen.

3. Stil marcipanmassen på køl i køleskabet i mindst 1 time.

4. Drys lidt flormelis på dit arbejdsbord. Rul marcipanmassen på bordet til pølser med en tykkelse på ca. 2 cm. i diameteren.

5. Form kransekageringene. Start med at skære det mindste stykke på 8 cm.

6. Skær de følgende stykker, som hver gang skal være 4 cm. længere end det seneste. Altså 2. ring er 8+4 cm. og tredje ring er 8+4+4 cm.

7. Saml stykkerne til cirkler.

8. Bag cirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir i en forvarmet ovn på 210 grader (185 grader varmluft) i ca. 10 min.

9. Tag kransekagestykkerne ud, når de er let gyldne.

10. Tag bagepapiret med kransekagestykkerne af den varme bageplade og afkøl dem i ca. 1 time.

11. Rør en glasur af flormelis, 1 æggehvide, citronsaft og vaniljesukker sammen i en skål til massen er ensartet og uden klumper.

12. Tag en rul tyl med en lille åbning i en sprøjtepose og fyld glasuren deri.

13. Klip enden af sprøjteposen og pynt kransekageringene med glasur.

14. Lad glasuren stivne.

15. Saml kransekagetårnet og pynt kagefadet. Server og nyd med et glas champagne!

Noter

Du kan evt. bage dem med to bageplader under, da de nemt kan brænde på under bunden. Du kan også benytte en kransekageform, som giver dig den helt rigtige form af ringene, så de er flotte og nemme at stable. Hvis du skal transportere kransekagen, kan du med fordel vente med at samle kagen, til du er fremme.

Kransekage er en klassisk dessert, som også egner sig til andre begivenheder. Bag den f.eks. til barnedåb, bryllup, jubilæer og studenterfester.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *