Klassisk gullasch

2017-11-08

Gullash er en ret der kan tilberedes på en masse forskellige måder. Oprindeligt stammer retten fra Ungarn, men siden har den bredt sig til stort hele verden – naturligvis med den effekt at den er blevet udsat for en lang række forskellige fortolkninger.

Denne opskrift er på en klassisk gullash, hvor hovedingredinserne er udskåret oksekød, kartofler og masser af paprika.

Ingredienser

300 g Oksekød (i tern)
500 g Kartofler (skrællet og skåret i mundrette tern)
1 Stort løg (finthakket)
1 spsk Sød paprika
1⁄2 l Vand
1⁄2 tsk Kommenfrø
1 drys Salt (efter smag)
4 stk Hele, sorte peberkorn
1 Gulerod (skåret i tykke skiver)
1 Pastinak (skåeret i skiver)
1 Rød peberfrugt
1 Laurbærblad
1 fed Hvidløg (knust)

Fremgangsmåde

1. Steg løget i fedtstof (hvis det skal være helt klassisk skal du bruge svinefedt) til det er gyldent.

2. Brun kødet og tilsæt paprika, salt og vand.

3. Tilsæt kommenfrø, kartofler og peberkron og lad blandingen simre under svag varme i ca. 2 timer.

4. Tilsæt gulerødder, hvidløg, laurbærblad, pastinak og rød peber og lad retten simre videre i yderligere 30 minutter.

5. Server med tilbehør efter eget valg, fx Csipetke, hvis det skal være rigtig klassisk!

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *