Klassisk græsk tzatziki

2017-08-15
  • Til: 4 Personer
  • Tilberedningstid: 20m

Denne klassiske græske tzatziki indeholder lige dele græsk yoghurt og creme fraiche med henblik på at få en lækker og cremet konsistens. Det er ikke den hurtigste tzatziki at lave, da den kræver lidt flere ingredienser end de helt skrabede versioner. Til gengæld belønnes man med en smagskomplekshed, der overgår de fleste andre tzatziki opskrifter, som jeg kender til.

Ingredienser

  • 1 1⁄2 spsk Olivenolie
  • 1⁄2 spsk Eddike
  • 2 fed Hvidløg (finthakket)
  • 1⁄2 tsk Salt
  • 1 knsp Hvid peber
  • 1 dl Græsk yoghurt
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1 Agurk (revet og drænet for vand)
  • 1 tsk Hakket frisk dild (valgfrit)

Fremgangsmåde

Trin 1

Bland olivenolie, eddike, hvidløg, salt og peber grundigt i en skål.

Trin 2

Bland yoghurt og creme fraiche med et piskeris og tilsæt olivenolieblandingen. Pisk grundigt.

Trin 3

Riv agurken og dræn den for vand ved at vride den revne agurk over vasken. Tilsæt agurk sammen med hakket frisk dold (valgfrit) og rør forsigtigt rundt.

Trin 4

Stil den græske tzatziki på køl før servering.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Yum Hoi Mang Pu – ”Thai salat med muslinger”

  • Yum Talay – ”Salat med alt godt fra havet”

  • Ensalada Murciana – ”Salat med tomater, tun og æg”

  • Ensalada de Pimientos – ”Salat med brændte peberfrugter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *