Khao Soy – nudler fra Chiang Mai

2017-11-10
  • Til: 1 portion
  • Tilberedningstid: 25m

Denne ret består af en cremet karrysauce, som serveres over en bund af æggenudler. Retten er opkaldt efter den nordthailandske by, Chiang Mai, hvorfra den har sin oprindelse.
Opskriften er idéel hvis man vil lave en nem, hurtig og sund ret til én person.

Ingredienser

125 g Æggenudler
2 fed Hvidløg (hakket)
1 spsk Rød karrypasta
1 dl Kokosmælk
125 g Hakket svinekød
2 dl Hønsefond
1 spsk Karry
1 knsp Stødt gurkemeje
2 spsk Fiskesauce
1 tsk Limejuice

Fremgangsmåde

1. Med mindre du kan finde friske æggenudler, skal du starte med at ligge nudlerne i blød i ca. 20 minutter.
2. Bring en mellemstor gryde med vand i kog og kog nudlerne i ca. 20 sekunder. Hæld vandet fra nudlerne og læg dem på en tallerken.
3. Opvarm kokosmælken ved lav varme og rør langsomt karrypastaen i. Når det begynder at simre tilsættes de resterende ingredienser bortset fra svinekødet. Vent cirka 1 minut og tilsæt derefter svinekød. Lad reetten simre til svinekødet er færdig.
4. Hæld saucen over nudlerne og servér med det samme!

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Lahb Gai – ”Spicy salat med kylling”

  • Pad See Ew – Thai nudler med sojasauce

  • Tom Kha Gai – ”Kokosmælk suppe”

  • Pad Thai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *