Kage med gulerod og appelsin

2017-09-14
  • Til: 1 kage
  • Tilberedningstid: 1:30 timer

Denne kages hovedbestanddele er gulerødder og pekannødder og der er således tale om en vitaminbombe af rang! Den er frisk og krydret i smagen uden andre sødestoffer en tørret frugt og appelsinsaft. Der er med andre ord tale om et “must” for kageelskere, der ikke ønsker at gå på kompromis med sundheden.

Specialudstyr: Dehydrator (ikke obligatorisk)

Ingredienser

7 dl Gulerod (fintrevet)
1⁄2 dl Rosiner (groft hakkede)
1 tsk Stødt muskatnød
2 1⁄2 dl Dadler
1 dl Appelsinjuice (friskpresset)
5 dl Pekannødder (malet i en blender)
1⁄2 tsk Stødt kanel
1⁄2 tsk Stødt ingefær
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 tsk Appelsinskal
1 dl Kokosmel

Fremgangsmåde

1. Blend dadler og appelsinjuice til en fin pasta.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland grundigt i en stor skål.

3. Tryk dejen ud til én stor kage eller små firkantede portionskager af passende størrelse og placer den/dem på et dehydrator ark og dehydrer ved 42°C i ca. 10 timer. Hvis du ikke har en dehydrator kan du i stedet stille kagen i køleskabet i et par timer. Dehydrering giver dog det bedste resultat!

4. Når kagen er færdig kan man pynte den med en glasur bestående af følgende ingredienser:

  • 3 dl cashewnødder
  • 1 dl vand
  • 2 spsk agave nektar
  • 3 spsk kokosolie
  • Vaniliefrø fra 1 stang vanilje
  • 1 knivspids salt

5. Blend alle ingredienser til glasuren til blandingen er fin og glat. Stil glasuren i køleskabet for at opnå en tykkere konsistens og fordel det på kagen umiddelbart før servering.

6. Pynt med lidt revet muskatnød.

Opskriftstype:, , Tags:
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Nem chokolade fondant

  • Banan kage

  • Tiramisu

  • Madeleine kager

  • Fødselsdagskage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *