Japansk kålsalat

2017-11-10

På opfordring fra en af vores besøgende, Sara, bringer vi her en opskrift på denne japanske kålsalat, der udover hvid- og/eller rødkål indeholder sesamfrø, forårsløg gulerod og mandler samt en dressing lavet på riseddike.

Salaten bliver ifølge Sara ofte serveret som en appetizer på sushirestauranter, hvilket jeg dog aldrig selv har oplevet. Den fungerer fint som sådan, men er også god som tilbehør til såvel japanske som danske hovedretter.

Ingredienser

1 spsk Sesamolie
1 spsk Riseddike
1⁄2 fed Hakket hvidløg (valgfrit)
1 tsk Frisk ingefær (revet)
1 spsk Sukker
1 drys Salt og peber (efter smag)
1⁄8 Kålhoved (i tynde strimler)
1 Forårsløg (i tynde skiver)
1 Gulerod (i tynde strimler, evt. revet)
1 dl Hakkede mandler
1 spsk Sorte sesamfrø

Fremgangsmåde

1. Pisk sesamolie, riseddike, hvidløg, ingefær, sukker, salt og peber i en lille skål til sukkeret er opløst.

2. Bland kål, forårsløg, gulerod, mandler og sesamfrø i en stor skål og vend det med dressingen.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *