Italiensk broccolisalat

2017-06-30
  • Til: 4 personer
  • Tilberedningstid: 30m

Denne broccolisalat er en italiensk familieopskrift, der stammer fra Napoli. Italienerne er kendt for at spise det, der vokser umiddelbart i nærheden af hjemmet. Derfor indeholder denne opskrift kun ingredienser, som er typiske for området omkring Napoli: Citroner, hvidløg og olivenolie.

Ingredienser

  • 1 bundt Broccoli
  • 2 Citroner
  • 6 fed Hvidløg
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)

Fremgangsmåde

Trin 1

Skær kronerne af broccolien og skær dem i grove stykker. Damp dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter eller indtil de er møre udvendig, men stadig sprøde i midten.

Trin 2

Hæld vand fra broccolien og lad den køle af i ca. 30 minutter på et par stykker køkkenrulle for at suge det overskydende vand ud.

Trin 3

Skær hvidløgsfedene i grove stykker

Trin 4

Put broccoli og hvidløg i en stor skål og klem saften fra citronerne ud over salaten.

Trin 5

Tilsæt olivenolie og smag til med salt og friskkværnet peber.

Trin 6

Lad salaten trække i køleskabet i mindst en time eller natten over. Pynt evt. den færdige salat med citronbåde.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Yum Hoi Mang Pu – ”Thai salat med muslinger”

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Yum Talay – ”Salat med alt godt fra havet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *