Hvidløgspuré

2017-09-28
  • Til: 1 portion
  • Tilberedningstid: 30m

Da jeg bruger utrolig meget hvidløg i min madlavning generelt, finder jeg det ret smart at lave denne hvidløgspuré. Jeg bruger den både i dressinger, supper og saucer, hvor den lige giver et ekstra løft.

Den færdige puré gemmes eksempelvis i et glas, hvor låget kan lukkes tæt til. Pureen kan holde sig i 14 dages tid, og den skal opbevares i køleskab og altid være dækket af et lag olie.

Den er også fryseegnet, hvis man får lavet en stor portion.

Ingredienser

4 Hvidløg
1⁄4 dl Olivenolie
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)

Fremgangsmåde

1. Kog hvidløgene hele i ca 15-20 minutter, og lad dem derefter køle af.

2. Fjern skallerne og skær den nederste rod-ende af.

3. Blend hvidløgsfed og olivenolie til en cremet puré og smag til med salt og peber.

Opskriftstype: Tags:
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Ramsløgspuré

    Ramsløgspuré

  • Grøn pesto

    Grøn pesto

  • Soltørret tomat tapanade

    Soltørret tomat tapanade

  • Rød pesto

    Rød pesto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *