Alternativ råkost

2017-09-14
  • Til: 2 personer
  • Tilberedningstid: 10m

Gulerodssalat med dadler og gorgonzola dressing.

Er du træt af almindelig råkostsalat – altså den der salat med revet gulerod, sur/sød dressing og rosiner der stammer fra starten af 1980’erne og i dag primært har sin gang til børnefødselsdage? Ja, så skal du prøve denne alternative råkost, der udover revet gulerod blandt andet indeholder dadler og gorgonzola.

Ingredienser

4 Gulerødder
4 Tørrede daler (udstenede)
3 spsk Gorgonzola (eller anden blå ost)
1⁄2 dl Olivenolie
2 spsk Hvidvinseddike
1⁄2 tsk Friskkværnet peber
Spæde salatblade til pynt (valgfrit)

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne og riv den dem på de store huller på et rivejern. Sæt de revne gulerødder til side.

2. Hak dadlerne i stykker på størrelse med rosiner og stil dem ligeledes til side.

3. I en skål blandes Gorgonzola, olivenolie, eddike og peber. Pres osten med en gaffel mod skålens kanter og rør grundigt til en tyk dressing. Vend gulerødder og dadler i dressingen.

4. Pynt med salatblade og server straks.

Opskriftstype: Tags:
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Aspargessalat

    Aspargessalat med radiser

  • Waldorf salat

    Waldorf salat

  • Klassisk råkost

    Klassisk råkost

  • Cæsar salat

    Cæsar salat

  • Coleslaw salat

    Cremet coleslaw salat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *