Grove boller med havregryn

2017-11-09

Disse grove boller indeholder havregryn er som sådan særlig velegnede til morgenmaden eller brunchen med en skive god ost og en stærk kop kaffe eller te.
En anden fordel ved denne opskrift er, at du selv vælger, om du vil lade dem hæve relativt kort tid ved stuetemperatur eller om du foretrækker at lad dem koldhæve natten over og bage dem færdige om morgenen.

Ingredienser

5 dl Lunkent vand
25 g Gær
2 dl Hvedeklid
1⁄2 dl Hørfrø
2 dl Havregryn
3 spsk Olie
11 dl Hvedemel
1 tsk Salt

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i lunkent vand. Bland alle ingredienserne bortset fra salt og ælt i cirka 10 minutter. Tilsæt salt og ælt i yderligere 5 minutter. Lad dejen hæve i 20 minutter.
2. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 18 stykker. Rul hvert stykke til en kugle og pres den en smule. Lig bollerne på en bagepapirdække bageplade. Hvis du ønsker en pænere skorpe kan du evt. pensle bollerne med kærnemælk eller et letpisket æg.
3. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 30 til 60 minutter ved stuetemperatur. Du kan dog også vælge at lade bollerne koldhæve natten over ved at dække dem med plastikfilm og stille dem i køleskabet. I så fald skal du tage dem ud et par minutter før de skal bages.
4. Bag bollerne ved 250 grader i 10-12 minutter eller til de begynder at blive gyldenbrune. Lad dem køle af på en bagerist.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *