Grov pizzabund

2017-11-10

Her er en opskrift på en grov pizzabund. Udover at være super velsmagende har brugen af fuldkornsmel også en masse sundheds- og ernæringsmæssige fordele. Fuldkornsmel har et rigere indhold af protein, mineraler, fibre, vitaminer og antioxidanter.

I denne grove pizzadej er der med andre ord taget hensyn til både smagen og sundheden!

Ingredienser

1 1⁄2 dl Vand (lunkent)
25 g Gær
1 1⁄2 dl Hvedemel
2 1⁄2 dl Fuldkornsmel
1 tsk Salt
2 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i det lunkne vand.

2. I en separat skål blandes de to meltyper.

3. Hæld ca. halvdelen af melet i gærblandingen og tilsæt salt og olie. Tilsæt den resterende mel under omrøring/æltning til dejen ikke længere klæber. Ælt videre til dejen er glat og elastisk (det tager ca. 10 – 15 minutter ved håndkraft).

4. Form dejen til en kugle og lig den i en stor skål smurt med olie. Vend dejen så begge sider belægges med olien.

5. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.

6. Del dejen i 2 lige store stykker og form hver portion til to flade cirkler med hånden eller med en kagerulle.

7. Smør et lag tomatsauce på dejen og top med ost og ønskede toppings.

8. Lad pizzaerne hvile et lunt sted i 15 minutter.

9. Bag pizzaerne ved 250 ºC (ikke varmluft) på en varm bagesten (hvis du er indehaver af en sådan). Alternativt brug en almindelig bagepapirdækket bageplade, som er blevet opvarmet sammen med ovnen. Pizzaen er færdig når kanten er gyldenbrun.

Noter

Fremgangsmåde-beskrivelsen tager udgangspunkt i at man laver 2 pizzaer.

Opskriftstype:
Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Standard fremgangsmåde ved pizzabagning

  • Pizza med kylling og ananas

  • Klassisk pizzasovs

    Klassisk pizzasovs

  • Langtidshævet pizzadej

    Langtidshævet pizzadej

  • Pizzadej med durummel

    Pizzadej med durummel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *