Gode kanelsnegle med chokoladeknapper

2017-11-09

Er du vild med chokolade og kanelsnegle? I så fald bør du teste denne lækre opskrift på gode kanelsnegle med chokoladeknapper. Det lyder måske en smule usundt, og det ville det bestemt også være hvis ikke vi havde valgt at at halvdelen af melet er fuldkornsmel.

Er du ligeglad med om det skal være sundt eller orker du bare ikke fuldkorn, er du naturligvis i din gode ret til at udskifte fuldkornsmelet med almindeligt hvedemel. God fornøjelse!

Ingredienser

2 1⁄2 dl Hvedemel
2 1⁄2 dl Fuldkornsmel
1 dl Mælk
25 g Gær
1⁄2 tsk Salt
1 spsk Hørfrø
3 spsk Vand
2 spsk Honning
2 spsk Smeltet smør
1 spsk Chokoladeknapper
3 spsk Flormelis (fyld)
1 tsk Kanel (fyld)
1 spsk Smeltet smør (glasur)
1 spsk Honning (glasur)
2 spsk Brun farin (glasur)
1 spsk Mælk (glasur)
1⁄2 dl Pekannødder (glasur)

Fremgangsmåde

1. Bland hørfrø og vand sammen og sæt det til side.

2. Opvarm mælken til det er fingerlunkent og udrør gæren heri.

3. Bland de resterende ingredienser til dejen sammen, bortset fra chokoladeknapper. Tilføj hørfrø og mælk. Rør rundt til du har en fin og glat dej.

4. Ælt dejen forsigtigt på en ren og tør overflade. Put den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i en times tid.

5. Ælt chokoladeknapperne ind i dejen og rul den til et tyndt rektangel.

6. Bland flormelis og kanel og fordel det på dejfladen.

7. Rul dejen på den længste side til en pølse og skær den i skiver.

8. bland en glasur af smeltet smør, honning, brun farin, mælk og hakkede pekannødder. Nødderne kan undlades!

9. Hæld glasuren i et smurt ovnfast fad, så den danner et jævnt lag.

10. Placer kanelsneglene ovenpå glasuren i fadet og lad dem hæve i 2 timer.

11. Bag sneglene ved 175 grader i cirka 25 minutter. Fjern dem fra ovnen, lad dem køle af i et par minutter og vend dem ud på en bagerist så den glasursiden kommer i toppen.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *