Franske vafler

2017-08-08
  • Til: 12 franske vafler
  • Tilberedningstid: 60m

Franske vafler er egentlig ikke vafler i traditionel forstand, ligesom de intet har med Frankrig at gøre, da opskriftens oprindelse i virkeligheden er dansk! Ikke desto mindre mener jeg disse lækre vafler har deres berettigelse her på siden – først og fremmest fordi jeg selv holder rigtig meget af franske vafler 🙂

Ingredienser

  • 200 g Smør
  • 200 g Mel
  • 1 dl Fløde
  • 200 g Smør (til cremen)
  • 2 dl Flormelis
  • 1 tsk Vanillesukker
  • 1 tsk Kahlua (valgfrit)

Fremgangsmåde

Trin 1

Skær smørret i små tern og ælt det godt igennem med mel og fløde.

Trin 2

Stil dejen til afkøling i mindst 30 minutter.

Trin 3

Rul dejen tyndt ud og udstik vaflerne med en kageudstikker eller et glas med en diameter på ca. 5 cm.

Trin 4

Drys vaflerne med sukker på den ene side og læg dem på et stykke bagepapir med sukkersiden opad.

Trin 5

Bag kagerne ved 200 grader til de er lysebrune. Det tager ca. 12 minutter.

Trin 6

Lad kagerne køle af på en bagerist.

Trin 7

Lav en smørcreme ved at piske smør, flormelis, vanillesukker og Kahlua (valgfrit) sammen. Læg kagerne sammen to og to med smørcremen.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Popcakes guide

  • Nem pandekage opskrift

  • “Frixuelos” – Spanske pandekager

  • Om fredagspandekagen

  • Amerikanske pandekager med bacon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *