Franskbrød

2017-11-09

Prøv at bage dette lækre og saftige franskbrød. Dejen indeholder den grove meltype grahamsmel og kerner, så franskbrødet får en dejlig grov krumme og smag. Du kan selv bestemme hvilke kerner, som du vil tilsætte i dejen – vi anbefaler solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø. Duften spreder sig allerede af hjemmebag!

Ingredienser

5 dl Vand
15 g Gær
50 g Havregryn
300 g Hvedemel
150 g Grahamsmel
1 spsk Olivenolie
2 tsk Salt
150 g Kerner eller frø

Fremgangsmåde

1.Hæld lunkent vand i en skål og opløs gæren deri.
2.Tilsæt salt, olivenolie, havregryn og kerner i skålen og rør rundt.
3.Tilsæt hvedemel og grahamsmel i skålen.
4.Rør ingredienserne sammen i skålen. Dejen skal ikke æltes, men har den rette konsistens, når den stadig kan røres rundt med en ske.
5.Lad dejen hæve i skålen i en time.
6.Beklæd en bageplade med bagepapir.
7.Vend dejen ud på bagepapiret og lad den efterhæve i 30 min.
8.Forvarm din ovn på 200 gr. varmluft.
9.Pensl brødet med vand og drys evt. med havregryn.
10.Bag brødet i ovnen i ca. 35 min. til det er gennembagt.
11.Afkøl brødet på en bagerist.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *